Frans van der Weijden

Sportfysiotherapeut (MSPT)

Even voorstellen...

Als Sportfysiotherapeut (MSc.)is Frans van der Weijden geschoold in het herkennen van de oorzakelijkheid van klachten, ontstaan door of voorkomend bij de beoefening van sport. Tijdens zijn studie deed hij uitgebreide kennis van trainingsleer, biomechanica en energiesystemen op. Hij volgde de opleiding 'Allround Sportfysiotherapie' bij het NOC*NSF (ASF `99) na de reguliere opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht (1998).  

Na het behalen van de opleiding Master Specialised Physical Therapist(MSPT bij Avans+ in Breda) in 2011 is Frans hergeregistreerd NVFS Sportfysiotherapeut®.

In Zwitserland zet Frans zijn carriere voort als specialist in de revalidatie van orthopeadische en sportletsels. Hij heeft zich verbonden met diverse praktijken en houd zich bezig met herstelprocessen van blessures van sporters en niet-sporters. Bij voorbeeld na een operatie, maar ook in de preventieve fases. Ook patienten met chronische aandoeningen kunnen baat hebben bij een traject met actieve (oefen)therapie

In het verleden is Frans werkzaam geweest bij Fysiotherapie Spanjersbergmet hoofdlocatie in Rotterdam
(2009 - 2013). Fysiotherapie Spanjersberg is het expertise centrum voor diagnostiek, behandeling en consulting op het gebied van (sport)blessures in Nederland in 15 (landelijke) steden, zoals het Topsportcentrum Rotterdam. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor het kwaliteitsmanagement, met als resultaat de Achmea Plus status en het HKZ/ ISO certificaat)

Een nevenfunctie sinds 2012 is NVFS Regiocoach Zuid-Holland en 'Buitenland'. Als belangenbehartiging van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) geregistreerde Sportfysiotherapeuten® in de regio Zuid Holland en Zwitserland. Taken zijn oa. het organiseren van vak inhoudelijke bijeenkomsten en communicatie tussen hoofdbestuur en leden NVFS.

In deMedische Commissie van Like2Run Loopevenementen(2012 - 2016) heeft Frans met een team van medische deskundige ondersteuning gegeven en het coördineren van de medische taken (incl. voorbereiding) tijdens Like2Run loopevenementen zoals de CPC Loop Den Haag (maart), Rotterdam Marathon (april), Ladies Run Rotterdam (juni), de Vredesloop Den Haag (september) en de Bruggenloop Rotterdam (december).

Frans is zelf een intensief sporter; zijn passie ligt bij Uithoudingssporten, zoals Zwemmen, Fietsen en Hardlopen (Marathon-, Duathlon- en Triathlon-Finisher), Alpine Ski (gediplomeerd ISIA/ B-leraar met Alpine Kurz), Golf (HCP 36),Fitness (gecertificeerd instructeur) en Spinning®(STAR 3 instructeur) . Hij weet dus wat er bij (top)sport van het menselijk lichaam gevraagd wordt.

Motto: "Al schenkt een sporter nog zoveel aandacht aan trainingen en voedingsschema's, soms gaat de fysieke inspanning de grenzen van het lichamelijk kunnen te boven. Dan kunnen sportfysiotherapie, discipline en geduld wonderen doen. Blessures kunnen optreden, ook al is de conditie optimaal. Met een sportfysiotherapeutische revalidatie volgens de laatste wetenschappelijke inzichten (Evidence Based Practice) komt de sporter (recreatief en topsporter) weer terug op het oude prestatieniveau. Iedereen verdient een topsportserviceom terug te keren naar oude (prestatie)niveau. Ook wel 'Return to Play' genoemd"

Frans heeft een ruime ervaring in de fysiotherapie, sportfysiotherapie, fitness en Spinning®. Hij kan deze vakgebieden goed combineren en haalt daar zijn meerwaarde uit. In het verleden begeleidde hij de alpine wedstrijdskiërs van Snowsports Academy Racing (SAR) en de ijshockeyers van Hys The Hague.

Onder andere is Personal Training(PT) een methode om de individuele fysieke en mentale welzijn gunstig te beïnvloeden door middel van lichamelijke- en geestelijke ondersteuning in een op maat gemaakt (persoonlijk) trainingsprogramma. Frans geeft naast zijn werkzaamheden in de fysiotherapiepraktijk ondersteuning aan individuele sporters en teams.

Bij Spinning® is de combinatie van fysieke training, muziek en mentale uitdaging in groepsverband een ideale belastingsprikkel voor het lichaam om zich aan te passen naar een beter niveau. Spinning®is een passie en emotie die mensen doet bewegen. Het gevoel van ritme en balans in een les van 45-50 minuten. De opbouw in de les zorgt voor een gevoel dat iedereen het kan volhouden op zijn of haar eigen intensiteit. En daardoor zeer geschikt in elke fase van herstel

Heeft u een vraag?

Contact

Volg mij